Свима омиљеном јелу од тестенине дали смо посни или вегански преображај овим рецептом за посне шпагете од печурака и патлиџана. Поред ових састојака нећете знати да месо недостаје овом богатом сосу.
Oglas
Да ли познајете некога ко не воли тестенину? Ни ми. Међутим у току поста је тешко осмислити рецепт за тестенину са посним сосом, јер скоро сваки од њих има месо, сир или павлаку за кување. Представљамо вам најпознатије Шпагете Болоњезе у посном облику.
Прочитајте још: ПОСНЕ МАКАРОНЕ СА “СИРОМ” ЗА 15 МИНУТА: Направите ваше омиљено јело и у току поста
Састојци:
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 лук, ситно исечен
- 2 штапића целера, ситно исецкана
- 1 велика шаргарепа, нарезана на коцкице
- 160 мл црвеног вина
- 2 чена белог лука, ситно исецкана
- 1 кашика парадајз пиреа
- 1 кашика балзамико сирћета
- 2 кашичице сушеног оригана
- 100 г печурака по жељи исечених на коцкице
- 1 патлиџан, исечен на коцкице
- 75 г сочива
- 400 г сецканог парадајза
- 1 посна коцка од поврћа
- 300 г шпагета, за послуживање
- 1 кашика соја соса
- 3 кашике бадемовог млека
- свеж босиљак, за послуживање (опционо)
Начин припреме:
- Загрејте уље у великом тигању на средњој ватри. Додајте лук, целер и шаргарепу и лагано кувајте 10 минута, редовно мешајући, док не омекша. Сипајте вино и оставите да се згусне 2-3 минута па умешајте бели лук, парадајз пире, сирће и оригано.
- Кувајте 1 мин, а затим додајте печурке, патлиџан, сочиво, сецкани парадајз, коцку супе и 200 мл воде. Пустите да проври, а затим смањите ватру на лагано крчкање.
- Лабаво покријте тигањ и кувајте 40-50 минута док се сос не згусне до жељене конзистенције.
- Често мешајте и додајте још мало воде ако сос почне да се лепи за дно тигања.
- У међувремену скувајте посну тестенину у шерпи са посољеном водом према упутствима на паковању. За сервирање у сос умешајте соја сос и бадемово млеко и кашиком прелијте оцеђену тестенину. Украсите са неколико листова свежег босиљка, ако желите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas