Oglas
· · Komentari: 0
brzo i ukusno

POSNE BOLONJEZE: Napravite omiljene špagete i u toku posta!

Svima omiljenom jelu od testenine dali smo posni ili veganski preobražaj ovim receptom za posne špagete od pečuraka i patlidžana. Pored ovih sastojaka nećete znati da meso nedostaje ovom bogatom sosu.

1647956657_spageteboljonjeze.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/The Happy Pear
Oglas

Da li poznajete nekoga ko ne voli testeninu? Ni mi. Međutim u toku posta je teško osmisliti recept za testeninu sa posnim sosom, jer skoro svaki od njih ima meso, sir ili pavlaku za kuvanje. Predstavljamo vam najpoznatije Špagete Bolonjeze u posnom obliku. 

Pročitajte jošPOSNE MAKARONE SA “SIROM” ZA 15 MINUTA: Napravite vaše omiljeno jelo i u toku posta

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 2 štapića celera, sitno iseckana
  • 1 velika šargarepa, narezana na kockice
  • 160 ml crvenog vina 
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 100 g pečuraka po želji isečenih na kockice
  • 1 patlidžan, isečen na kockice
  • 75 g sočiva
  • 400 g seckanog paradajza
  • 1 posna kocka od povrća
  • 300 g špageta, za posluživanje
  • 1 kašika soja sosa
  • 3 kašike bademovog mleka
  • svež bosiljak, za posluživanje (opciono)

Način pripreme:

  1. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer i šargarepu i lagano kuvajte 10 minuta, redovno mešajući, dok ne omekša. Sipajte vino i ostavite da se zgusne 2-3 minuta pa umešajte beli luk, paradajz pire, sirće i origano.
  2. Kuvajte 1 min, a zatim dodajte pečurke, patlidžan, sočivo, seckani paradajz, kocku supe i 200 ml vode. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru na lagano krčkanje.
  3. Labavo pokrijte tiganj i kuvajte 40-50 minuta dok se sos ne zgusne do željene konzistencije.
  4. Često mešajte i dodajte još malo vode ako sos počne da se lepi za dno tiganja.
  5. U međuvremenu skuvajte posnu testeninu u šerpi sa posoljenom vodom prema uputstvima na pakovanju. Za serviranje u sos umešajte soja sos i bademovo mleko i kašikom prelijte oceđenu testeninu. Ukrasite sa nekoliko listova svežeg bosiljka, ako želite.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas