Svima omiljenom jelu od testenine dali smo posni ili veganski preobražaj ovim receptom za posne špagete od pečuraka i patlidžana. Pored ovih sastojaka nećete znati da meso nedostaje ovom bogatom sosu.
Oglas
Da li poznajete nekoga ko ne voli testeninu? Ni mi. Međutim u toku posta je teško osmisliti recept za testeninu sa posnim sosom, jer skoro svaki od njih ima meso, sir ili pavlaku za kuvanje. Predstavljamo vam najpoznatije Špagete Bolonjeze u posnom obliku.
Pročitajte još: POSNE MAKARONE SA “SIROM” ZA 15 MINUTA: Napravite vaše omiljeno jelo i u toku posta
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk, sitno isečen
- 2 štapića celera, sitno iseckana
- 1 velika šargarepa, narezana na kockice
- 160 ml crvenog vina
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 2 kašičice sušenog origana
- 100 g pečuraka po želji isečenih na kockice
- 1 patlidžan, isečen na kockice
- 75 g sočiva
- 400 g seckanog paradajza
- 1 posna kocka od povrća
- 300 g špageta, za posluživanje
- 1 kašika soja sosa
- 3 kašike bademovog mleka
- svež bosiljak, za posluživanje (opciono)
Način pripreme:
- Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer i šargarepu i lagano kuvajte 10 minuta, redovno mešajući, dok ne omekša. Sipajte vino i ostavite da se zgusne 2-3 minuta pa umešajte beli luk, paradajz pire, sirće i origano.
- Kuvajte 1 min, a zatim dodajte pečurke, patlidžan, sočivo, seckani paradajz, kocku supe i 200 ml vode. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru na lagano krčkanje.
- Labavo pokrijte tiganj i kuvajte 40-50 minuta dok se sos ne zgusne do željene konzistencije.
- Često mešajte i dodajte još malo vode ako sos počne da se lepi za dno tiganja.
- U međuvremenu skuvajte posnu testeninu u šerpi sa posoljenom vodom prema uputstvima na pakovanju. Za serviranje u sos umešajte soja sos i bademovo mleko i kašikom prelijte oceđenu testeninu. Ukrasite sa nekoliko listova svežeg bosiljka, ako želite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas