Домаћа погача.
Потребно је:
- 300 мл млека
- 500-550 гр брашна
- мало соли
- 1 јаје
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 50 мл уља
Припрема:
У млако млеко потопити квасац и додати шећер и две кашике брашна. Оставити да нарасте.
Прочитајте још: SVI JE VOLIMO, a evo kako se pravi čuvena KARAĐORĐEVA ŠNICLA (FOTO)
Фото: Приватна архива
Нарасли квасац сипати у ванглицу додати јаје, уље брашна соли и замесити средње тврдо тесто. Оставити да одмори на собној температури 30 мин . Истрести на сто и поделити на 12 једнаких дела. Сваки део развући у ваљак дуживе 59 цм.
Фото: Приватна архива
На средину стола поређјати 6 ваљка, а преко њих такође 6 ваљка .. Плетење саме погаче погледајте на каналу није тешко само треба пажљиво пратити баку која то полако ради да би се схватило.
Прочитајте још: ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Кремасти сочни колач са пудингом и воћем (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Погачу ставити у плех 22цм коју сте обложили пек папиром..
Фото: Приватна архива
Фото: Приватна архива
Покрити фолијом и крпом да одстоји и одмара око 30 мин. Нараслу погачу по жељи премазати жуманцетом и посути семенкама.
Фото: Приватна архива
Пећи на 180-190 степени око 40 мин. па покрити крпом да омекне.
Фото: Приватна архива
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ