Domaća pogača.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 500-550 gr brašna
- malo soli
- 1 jaje
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 50 ml ulja
Priprema:
U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste.
Pročitajte još: SVI JE VOLIMO, a evo kako se pravi čuvena KARAĐORĐEVA ŠNICLA (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Narasli kvasac sipati u vanglicu dodati jaje, ulje brašna soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min . Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužive 59 cm.
Foto: Privatna arhiva
Na sredinu stola poređjati 6 valjka, a preko njih takođe 6 valjka .. Pletenje same pogače pogledajte na kanalu nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo.
Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Pogaču staviti u pleh 22cm koju ste obložili pek papirom..
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Pokriti folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama.
Foto: Privatna arhiva
Peći na 180-190 stepeni oko 40 min. pa pokriti krpom da omekne.
Foto: Privatna arhiva
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU