Најсочнија и најбоља је грчка мусака са патлиџаном - кремастије нешто нисте одавно пробали
Наш данашњи предлог за ручак је грчка мусака.
Потребно је:
4 патлиџана
Посољене испећи у загрејаној рерни на 200ц./20мин.
За фил:
2-3 главице црног лука
1 папричица
1 паприка
1 шаргарепа
500 гр. млевеног меса
400гр. парадајза
Со, суви зачин, бибер, оригано
За бешамел сос:
50г. путера или 50мл. маслиновог уља
2 кашике брашна
500мл. млека
Со, бибер или 1/2 кашичице цимета, уље
Припрема: Патлижан очистите и исеците на колутове, па га посољеног 20 минута пеците у загрејаној рерни на 200 степени.
Направите фил тако што ћете пропржити црни лук, шаргарепу, парадајз, мевено месо, паприку и папричицу и зачине.
Док се фил динста у тигању, направите у шерпици бешамел сос тако што ћете у загрејаној масноћи препржити 2 кашике брашна док не потамни, а онда постепено мутећи доливајте млеко. Додајте со и бибер, а може и мало цимета.
Сложите мусаку у ватросталну чинију, залијте је бешамелом и пеците у рерни још пола сата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ