Правили сте питу од празилука и јабука, пробајте овај рецепт са спанаћем.
Потребно је:
- 100 г коприва
- 4 већа празилука
- 5 јаја
- вегета
- со
- бибер
- 350 г ситног сира
- 500 г кора за питу
Прочитајте још: Данас се пости: Ручајте ЗДРАВУ салату (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Оперите празилук и бели део исеците на тање колутове, па га пропржите на мало уља. Кад омекша, додајте све зачине и оставите да се мало прохлади. Скувајте пиринач у међувремену. Ставите у другу посуду јаја, сир и прохлађени празилук. Лагано промешајте, трудећи се да смеса не буде ни превише густа ни ретка. Ређајте коре у плех, прскајући их уљем, једну по једну. На дно ставите две коре, па фил, па потом на сваку кору мало надева и тако док их све не искористите (две оставите за крај).
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Премажите питу уљем и ставите је да се пече у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, 15 минута. Затим смањите температуру на 160 степени, па допеците питу још 15 минута.