Pravili ste pitu od praziluka i jabuka, probajte ovaj recept sa spanaćem.
Potrebno je:
- 100 g kopriva
- 4 veća praziluka
- 5 jaja
- vegeta
- so
- biber
- 350 g sitnog sira
- 500 g kora za pitu
Pročitajte još: Danas se posti: Ručajte ZDRAVU salatu (RECEPT)
Priprema:
Operite praziluk i beli deo isecite na tanje kolutove, pa ga propržite na malo ulja. Kad omekša, dodajte sve začine i ostavite da se malo prohladi. Skuvajte pirinač u međuvremenu. Stavite u drugu posudu jaja, sir i prohlađeni praziluk. Lagano promešajte, trudeći se da smesa ne bude ni previše gusta ni retka. Ređajte kore u pleh, prskajući ih uljem, jednu po jednu. Na dno stavite dve kore, pa fil, pa potom na svaku koru malo nadeva i tako dok ih sve ne iskoristite (dve ostavite za kraj).
Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)
Premažite pitu uljem i stavite je da se peče u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, 15 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni, pa dopecite pitu još 15 minuta.