Припрема је једноставна.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Припрема:
У ванглуцу ставите 30 гр. квасца, 200 мл. млека, 30 гр. киселе павлаке, 30 мл. маслиновог уља, једно мање јаје и кашичицу шећера. Промешајте са се квасац истопи, па додајте мало по мало 400 гр. брашна и пола кашичице соли. Замесите тесто, ванглицу ставите у кесу и оставите да се лепо удвостручи.
Прочитајте још: Сочно и укусно, решење за сваки празник: Кремасти воћни колач са вишњама (ФОТО/ВИДЕО)
Када је тесто надошло, премесите га, поделите на 2 дела, покрите крпом и оставите 10 минута. Развуците лоптицу, нарендајте качкаваљ, затим сипајте кечап, поређајте колутове шунке/пилећа прса... поново нарендајте качкаваљ, поспите оригано, леви и десни крај мало истањите, преклопите да не цури и уролајте.
Ако стављате печурке прво их мало продинстајте да не би пуштале воду, а можете ставити и киселе краставчиће, кулен, чајну... Ставите, штрудле на пек папир, оставите 10 минута. Премажите са умућеним јајетом са мало млека и са мало маслиновог уља, поспите семенкама по жељи. Убаците у рерну, загрејану на 220° - 230° и пеците око 15, 20 минута.
Оставите десетак минута, затим сеците. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ