Кремаста и хрскава посластица једноставна за припрему
Потребно је:
- 200 г печеног лешника
- 150 г кекса с лешником
- 250 г чоколадног крема по жељи
За глазуру:
- 200 г чоколаде
- 2 кашике уља
- 50 г печног лешника
Припрема:
Самељите заједно лешник и кекс (наполитанке), пребаците у већу посуду, па додајте 250 г омекшалог чоколадног крема. Добро сједините и ставите на сат времена у фрижидер да се стегне.
Затим од масе правите куглице, које ћете ређати на тацну и вратити у фрижидер. Отопите чоколаду с уљем, додајте блендирани лешник и оставите око 10 минута да се прохлади.
Куглице из фрижидера умачите у чоколаду, са њих отресите вишак глазуре, ређајте их на пек-папир, папир пребаците на тацну и само их са њега свуците на тацну. Опет вратите у фрижидер. Стегнуте бомбице касније убаците у корпице.
Ако желите, у сваку куглицу можете да ставите по један цео лешник, како би лепше изгледале у пресеку.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ