Постоје различити начини припреме овог десерта, на вама је само да изаберете.
Oglas
Може да буде и посна и мрсна, са воћем, чоколадом, орашастим плодовима...
Потребно је:
- 500 г кекса
- 400 г млевених ораха
- 300 г шећера
- 200 мл млека за умакање кекса
- 150 г гриза
- 100 г чоколаде
- 1 л воде
- 7 кашика џема од кајсије
За глазуру:
- 100 г чоколаде за кување
- 2 кашике уља
Припрема:
Скувајте гриз са шећером и водом. Додајте у врућ гриз чоколаду и мешајте да се истопи. Када се мало прохлади, додајте орахе и џем. Кекс умачите у млеко и поређајте на дно тацне као кору. Нафилујте, па поређајте други ред кекса, затим фил и тако редом док све не потрошите. Целу торту нафилујте филом около, а на последњи ред кекса ставите глазуру од чоколаде. Оставите да се стегне, па торту ставите у фрижидер преко ноћи.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas