Најкремастија поластица која се поједе за 15 минута
Потребно је:
10 беланаца
250 г шећера
300 г ораха или печених лешника
3 кашика брашна
1 прашак за пециво
Фил
10 жуманаца
220 г шећера
3 пудинга од ваниле
1 кашика густина
1 ванилин шећер
1 л млека
270 г маргарина
100 г чоколаде за кување
И још потребно
200 г чоколаде за глазуру
Припрема
Умутити беланца у чврст шлаг, додати шећер па мутити док се добије фина густа глатка смеса. Додати брашно помешано с прашком, па на крају лагано умешати млевене орахе или лешнике.
Смесу излити у плех (20×30) обложен папиром за печење, пећи на 150 Ц око 40 мин или по потреби. Охлађен бисквит пререзати на два дела.
Од литре млека одвојити колико је довољно да се умути шећер, пудинг, жумнца и густин и да се добије глатка смеса. Остатак млека ставити да се кува, кад проври додати смесу од пудинга, кувати пар минута стално мешајући док се не згусне.
Фил оставити да се охлади покривен прозирном фолијом. У охлађену умешати измиксани маргарин. Фил поделити на два дела, у један умешати истопљену чоколаду.
На тацну слагати бисквит, незнатно поливен са чоко. млеком, па жути фил, на њу распоредити тамни фил, па поклопити другим делом бисквита.
На бисквит ставити глазуру, онако како иначе правите.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ