Нитријанске коцке, које су познатије под називом ледене коцке, су један од најлепших колача.
Често се служи када су неке прославе, а мекани бисквит натопљен шећерним сирупом и премазан мирсиним белим филом и чоколадном глазуром су савршна комбинација састојака. Ако волите да једете ледене коцке, предлажемо вам да испробате овај основни рецепт, а ванилин шећер неутралише јак укус брашна у филу. Такође, глазуру је боље да правите са млеком јер ћете тако бити сигурни да неће пући.
Састојци:
За кору:
- 6 јаја
- 6 кашика брашна
- 3 кашике уља
- 4 кашике какаоа
- 1 кашичица прашка за пециво
- За прелив:
- 200 г шећера
- 2 чаше воде
За фил:
- 600 мл млека
- 9 пуних кашика брашна
- 250 г путера
- 150 г шећера у праху
- 2 ванилин шећера
За глазуру:
- 100 г чоколаде
- 4 кашике млека
Припрема:
Одвојите жуманца и беланца, па жуманца пенасто умутите. Сипајте уље и опет умутите, па додајте просејано брашно са прашком за пециво и какаом. Сједините миксером, па додајте беланца која сте умутили у чврст шне. Лагано помешајте обе смесе и сипајте у плех који сте науљили и посули брашном.
Пеците кору у загрејаној рерни на 180°Ц око пола сата. У шерпи помешајте шећер и воду, па кувајте док не прокључа. Кору пробушите виљушком на пар места, па прелијте сирупом. Помешајте 200 мл млека са брашном тако да не остану громуљице. Преостало млеко сипајте у шерпу, додајте ванилин шећер и загрејте. Додајте млеко са брашном у загрејано млеко у кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Сипајте фил у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади. Затим умутите путер собне темературе са шећером у праху и додајте у фил и све сједините миксером. Сипајте фил преко коре, па оставите да се охлади. Истопите чоколаду са млеком и премажите преко фила. Оставите у фрижидеру да се стегне.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ