Идеалан слаткиш за почетнике у кухињи
Ако волите јабуке, онда морате пробати рецепт за овај изврстан колач.
Не само да се прави лако и брзо, он очарава укусом, а није вам потребно никакво умеће, нити посебни састојци.
Штавише, рекло би се да састојке вероватно имате код куће, а не треба вам ни кухињска вагица, јер су мере "на чаше", па ћете уз једну обичну чашу измерити потребне количине за шећер, брашно, уље...
Ако не волите преслатко, ви смањите количину шећера, а можете и да повећате, по избору.
Састојци:
2 јаја
2 чаше брашна
чаша и по шећера
чаша уља
1 ванилин шећер
3 јабуке
кашичица цимета
кашичица соде бикарбоне
прстохват соли
Припрема:
Јаја умутите са шећером и ванилим шећером, па додајте уље. Додајте суве састојке: брашно, цимет, со, соду бикарбону. Промешајте заједно, па додајте ољуштене и насецкане јабуке.
Сједините и сипајте у плех обложен папиром за печење. Пеците око 55 минута у загрејаној рерни на температури од 190ºЦ. Поспите шећером у праху печен колач, па служите са сладоледом од ваниле.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ