Nije tako teško kao što izgleda.
Potrebno je:
- 500 gr krupnog pasulja
- 500 gr crnog luka
- 1 glavica beloga luka
- lovorov list
- zrno bibera
- 250 ml. ulja
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
- 1 suva paprika
Priprema:
Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera..lovorov list.
Foto: Privatna arhiva
Kuvati pasulj da se skiva ali ne sasvim. Ne sme se mešati i pasulj mora ostati ceo.. Luk iseći na rezance sipa ulje i dinsta na laganog vatri oko 10 min.
Foto: Privatna arhiva
Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so ..Sve dobro izmešati Na dno staviti sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.
Foto: Privatna arhiva
Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.
Foto: Privatna arhiva
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU