Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите чувену америчку питу са јабукама: Рецепт није компликован, а укућани ће се одушевити

Американци су познати по својој пити са јабукама, а због популарности ове посластице почели су да је праве са различитим надевима од воћа

1682947576_shutterstock_731187691.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Рецепт није компликован, а крајњи резултат је просто задивљујући. Мирисан фил од воћа и златна хрскава кора је чине препознатљивом, а уз 2 савршена трика успеће и вама. Тесто се прави у блендеру, а како би вам успео можете да додате кашичицу вотке у воду, јер ће она помоћи да се тесто брже сједини. Такође, пре него што кренете да печете питу са јабукама, калуп обмотајте алуминијумском фолијом, јер ћете тако добити златну кору, а фил неће изгорети. Служите са сладоледом. 

Састојци:
За пуњење:

  • 1/4 шоље сока од лимуна
  • 1,3 кг јабука
  • 2/3 шоље шец́ера
  • 1/4 шоље несланог путера
  • 1/2 кашичице цимета
  • 1 прстохват мускатног орашчиц́а
  • 1 кашика кукурузног скроба

За кору:

  • 230 г несланог путера 
  • 300 г брашна 
  • 100 г шећера 
  • 1 кашичица кошер соли
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 1/3 шоље ледене воде
  • 1 кашичица вотке
  • Још: 
  • 1 јаје
  • мало млека 
  • 3 кашике шец́ера
  • 1/2 кашичице цимета

Припрема:

Како се прави кора?

У блендер додајте брашно, шећер и со. Изблендирајте, па додајте хладан и неслан путер и опет изблендирајте.  Полако сипајте ледену воду, вотку и лимунов сок и наставите да блендирате. Узмите мало теста и стисните, ако се формира грудвица извадите тесто из блендера. Ако се није форимирала грудвица, онда додајте још мало воде и кратко блендирајте. Када извадите тесто из блендера, још мало га умесите да се сви састојци лепо сједине. Развуците га у круг дебљине 2,5 цм и ставите у фолију или кесу. Држите га у фрижидеру неких пола сата. 

Ево како да направите фил:

Јабуке огулите и исеците на кришке, а затим их прелијте лимуновим соком. Додајте шец́ер, па промешајте. У великом тигању истопите путер на средње јакој ватри. Додајте јабуке и крчкајте око 2-3 минута, уз непрестано мешање. Затим покријте, смањите ватру и кувајте док јабуке не омекшају и пусте сок, око 7 минута. Процедите јабуке, па добијену течност вратите у тигањ и додајте кукурузни скроб. Промешајте и кувајте док се не згусне, уз мешање. Сипајте сос поново преко јабука, додајте цимет и мускатни орашчић, па промешајте и оставите да се фил потпуно охлади. 

Направите питу 

На побрашњеној површини танко развуците тесто, па га пребаците у калуп. Тесто које вири из калупа исеците, па поново умесите и развуците. Исеците траке. Сипајте пуњење, па ставите траке преко, тако да се преклапају. Опет вишак исеците и лепо притисните тесто. Умутите јаје са млеком и премажите. Поспите циметом који сте помешали са шећером, а онда обмотајте алуминијумску фолију око калупа. На овај начин пита ће бити савршено печена, имаће златну кору, а средина неће изгорети. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 45-50 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas