Чувену америчку питу можете да направите и са вишњама или другим воћем, али најпознатија је управо, ова, са јабукама.
Потребно је:
За тесто:
300 г брашна
225 г хладног путера
100 мл хладне воде
1 кашика шећера
1 кашичица соли
За фил:
8 јабука
1 шоља шећера
1 кашика сока од лимуна
3 кашике густина или брашна
1 кашичица зачина (цимет, мускатни орашчић, млевени ђумбир)
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, путер, воду, шећер и со. Руком замесите тесто. Затим га поделите на два дела. Умотајте у провидну фолију и оставите два сата у фрижидеру. У другој посуди помешајте јабуке, шећер, лимунов сок, брашно и зачине. Половину теста развијте оклагијом па ставите у плех обложен папиром за печење. Излијте фил преко, исецкајте коцкице путера па преко пребаците другу половину теста. Пеците питу са јабукама око 15 минута, у рерни загрејаној на 200 степени, па смањите на 170 степени и пеците још 40 минута.
Бон аппетит!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО