Oglas
· · Komentari: 0
TRADICIJA

NAJJEDNOSTAVNIJI recept za domaći BAKIN HLEB

Čak i domaćica početnika će se nositi sa ovim kulinarskim uputstvom

1680814404_1668774920_shutterstock_1934782754.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svaka baka je imala poseban recept, koji je veoma teško ponoviti. Ali isprobajte ovaj jednostavni recept koji će probuditi sva vaša čula...

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

Sastojci:

  • 0,5 litara vode
  • 1 kilograma brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1  kašika soli
  • 50 mililitara biljnog ulja
  • 25 grama svežeg kvasca

Priprema:

U posebnoj dubokoj posudi pomešajte kvasac i šećer u pastu. Zatim sipajte toplu vodu u posudu. Ostavljamo sve na miru 10 minuta.

Pomešajte brašno sa solju. Sakupljamo brašno u brdu i pravimo udubljenje. I u to sipajte tečni kvasac. Zatim dodajte biljno ulje i počnite da mesite testo. Tako da se ne lepi za ruke i posuđe. Ako je testo tekuće ili lepljivo, dodajte još brašna.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Gotovo testo prebacimo u posudu, prethodno podmazanu biljnim uljem. Čekamo da se testo podigne i udvostruči zapreminu. Zatim ga treba ponovo umesiti i podeliti na četiri dela, koje pažljivo stavljamo u pripremljene forme. Forme sa testom držimo na toplom mestu najmanje pola sata. Na kraju će ponovo porasti.

Do ovog trenutka morate prethodno zagrejati rernu. Domaći hleb je najbolje peći na 160 stepeni. Forme sa testom treba postaviti na najniži nivo rerne i držati tamo ne više od 40 minuta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas