Најлепши рецепт за посне крофне, које се брзо праве и увек успеју
Крофне су многима омиљена врста посластице, праве се разних облика и пуњења, прже се у уљу, али има и оних печених у рерни.
Док се спремају, њихов мирис заводљиво се шири просторијом, па подсећа на детињство и топли дом.
У наставку погледајте најлепши и најлакши рецепт за посне крофне.
Састојци:
. 4дл млаке воде
. 1 фунтица квасца
. 1 кашика шећера и 1 брашна ( за квасац)
. 1 кашика шећера
. 2 кесице шећера од ваниле
. 1 нарендана корица од лимуна
. 1дл уља
. 2дл киселе воде
. 1 кашичица соли
. 800г-1кг брашна
Прочитајте још: РИНФЛАЈШ: Предлог за ручак, главно јело и супа у истом лонцу (РЕЦЕПТ)
Фото: Схуттерстоцк
Припрема:
Ставити измрвљену коцкицу квасца са 2 дл млаке воде, 1 кашиком шећера и 1 кашика брашна да надође.
Када је квасац надошао, замесити тесто са осталим састојцима, брашно убацивати док не добијете одговарајућу густину теста, да се не лепи, а мало брашна одвојити за израду крофни. Оставити умешено тесто да надође 30мин. Нарасло тесто се још мало разради, па се оклагијом развуче на дебљину од отприлике 2цм, изваде се крофне калупом или чашом, и оставе да одстоје још 10мин.
Када се стављају да се прже, у неку дубљу већу шерпу, обрнута страна крофни се ставља прва у вруће уље, затим се шерпа поклопи, продрма како би се уље лепо распоредило, а затим се крофне окрећу.
Прочитајте још: Рецепт за домаће БАЈАДЕРЕ: Направите омиљну славску ПОСЛАСТИЦУ боље неко икад
Савет: у загрејано уље за пржење ставити пар зрнаца пасуља, како би мање горело
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ