Oglas
· · Komentari: 0
SLATKO I MIRISNO

Mnogo je recepata za KROFNE, ali OVAJ MORATE PROBATI: najlepše posne krofne (RECEPT)

Najlepši recept za posne krofne, koje se brzo prave i uvek uspeju

1667565189_krofna.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Krofne su mnogima omiljena vrsta poslastice, prave se raznih oblika i punjenja, prže se u ulju, ali ima i onih pečenih u rerni.
Dok se spremaju, njihov miris zavodljivo se širi prostorijom, pa podseća na detinjstvo i topli dom.
U nastavku pogledajte najlepši i najlakši recept za posne krofne.

Sastojci:

. 4dl mlake vode
. 1 funtica kvasca
. 1 kašika šećera i 1 brašna ( za kvasac)
. 1 kašika šećera
. 2 kesice šećera od vanile
. 1 narendana korica od limuna 
. 1dl ulja
. 2dl kisele vode 
. 1 kašičica soli
. 800g-1kg brašna

Pročitajte još: RINFLAJŠ: Predlog za ručak, glavno jelo i supa u istom loncu (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Priprema: 

Staviti izmrvljenu kockicu kvasca sa 2 dl mlake vode, 1 kašikom šećera i 1 kašika brašna da nadođe.
Kada je kvasac nadošao, zamesiti testo sa ostalim sastojcima, brašno ubacivati dok ne dobijete odgovarajuću  gustinu testa, da se ne lepi, a malo brašna odvojiti za izradu krofni. Ostaviti umešeno testo da nadođe 30min. Naraslo testo se još malo razradi, pa se oklagijom razvuče na debljinu od otprilike 2cm, izvade se krofne kalupom ili čašom, i ostave da odstoje još 10min. 
Kada se stavljaju da se prže, u neku dublju veću šerpu, obrnuta strana krofni se stavlja prva u vruće ulje, zatim se šerpa poklopi, prodrma kako bi se ulje lepo rasporedilo, a zatim se krofne okreću.

Pročitajte još: Recept za domaće BAJADERE: Napravite omiljnu slavsku POSLASTICU bolje neko ikad

Savet: u zagrejano ulje za prženje staviti par zrnaca pasulja, kako bi manje gorelo

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas