Једноставна и брза припрема колача.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Припрема:
7 беланаца мутите неколико минита, додајте 6 кашика шећера. Мутите 7, 8 минута док се шећер не истопи. У умућена беланца додајте 60 гр. млевеног бадема, 50 гр. кокоса и једну пуну кашику просејаног брашна. Лаганим кружним покретима, шпатулом или варјачом, све лепо сједините.
Прочитајте још: Савршена посластица са којом нећете погрешити: Палачинке са спелтиним брашном (ФОТО)
Ставите смесу у плех од рерне, који сте претходно обложили пек папиром. Убаците кору у загрејану рерну на 180° и пеците око 15 минута. Печену кору, уролајте у крпу и оставите да се тако охлади. Процедите жуманца у шерпицу, налијте са 350 мл. млека, додајте 1 пудинг са укусом ваниле, 1 кашику брашна, 1 ванил шећер и две кашике шећера. Промешајте па ставите на шпорет да се скува.
Мешајте све време, док фил не постане густ. Када се згусне, кувајте га још пар минита да се не би осећао прашкаст укус. Склоните са шпорета па убаците 100 гр. беле чоколаде, промешајте и оставите да се скроз охлади. Ја ставим на тацну и покријем прозирном фолијом. Умутите 100 мл. слатке павлаке, затим 100 гр. путера.
Прочитајте још: Одличан рецепт препун здравих намирница: Бака Јела припрема букет шаренила на једном тањиру (ФОТО/ВИДЕО)
Охлађен фил прво сјединте са умућеним путером, затим са слатком павлаком. У фил убаците 70 гр. кокоса и 60 гр. млевеног бадема. Премажите кору са 2/3 фила, уролајте, па ролат премажите остатком фила. Кокосом поспите ролат. Можете сећи и јести одмах, али лепши је након 24 сата. Кад корице лепо опусте и упију. Уколико имате малине, слонодно убаците у ролат. Савршено ће се уклопити са овом корицом и филом. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ