Окрошка се прави од цвекле и кефира и боље је освежење од лимунаде.
Током лета у Русији једу хладне супе. Најпознатија руска хладна супа је окрошка. Изузетно је здрава, укусна и освежава.
Прочитајте још: Посни ђувеч за оне који посте или држе дијету (ФОТО/ВИДЕО)
Потребно је:
- 2 мање цвекле (2 мање)
- 200 г краставца
- 3 млада лука
- 700 мл кефира
- 2 кашике першуновог листа
- кашика исецкане мирођије
- 4 јајета
- со, бибер
Прочитајте још: Идеалан летњи ручак: ПАЕЉА са морским плодовима за 20 минута (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Неољуштену цвеклу испеците у рерни, на 180 степени. За то је потребно отприлике сат времена. За то време тврдо скувајте јаја, краставац исеците на коцкице и изрежите млади лук. Печену цвеклу ољуштите, изблендирајте је са кефиром, па додајте остале састојке и зачините по укусу. Ова супа се служи хладна, тако што се у сваку порцију стави половина јајета или по две четвртине.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ