Okroška se pravi od cvekle i kefira i bolje je osveženje od limunade.
Tokom leta u Rusiji jedu hladne supe. Najpoznatija ruska hladna supa je okroška. Izuzetno je zdrava, ukusna i osvežava.
Pročitajte još: Posni đuveč za one koji poste ili drže dijetu (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 2 manje cvekle (2 manje)
- 200 g krastavca
- 3 mlada luka
- 700 ml kefira
- 2 kašike peršunovog lista
- kašika iseckane mirođije
- 4 jajeta
- so, biber
Pročitajte još: Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)
Priprema:
Neoljuštenu cveklu ispecite u rerni, na 180 stepeni. Za to je potrebno otprilike sat vremena. Za to vreme tvrdo skuvajte jaja, krastavac isecite na kockice i izrežite mladi luk. Pečenu cveklu oljuštite, izblendirajte je sa kefirom, pa dodajte ostale sastojke i začinite po ukusu. Ova supa se služi hladna, tako što se u svaku porciju stavi polovina jajeta ili po dve četvrtine.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU