Класична пита са вишњама која се лако прави.
Из Бакине кухиње стиже рецепт за сочну слатку питу, коју многи воле.
Прочитајте још: ХЛЕБ-ЈЕЛКИЦА: Мекан и укусан, савршен за декорацију трпезе (РЕЦЕПТ)
Рецепт
Потребно је:
Први део
- 2 јаја
- 2 јаја
- 50 мл уља
- 2-3 кашика гриза
- 50 мл уља
- 100 мл јогурта
- 1/2 прашка за пециво
2. део
- 1/2 л млека
- 2 кашике шећера
- 1 ванилин шећера
- 1 пудинг од ваниле 40 гр.
- 150-200 гр вишања смрзнутих
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Умутити 2 јаја са шећером додати гриз са прашком за пециво, жуманца, уље, јогурт и све измешати. У млеко додати шећера по жељи, додати ванилин шећер и умућен пудинг. Све кувати минут два. Склонити и мало прохладити. Спремити очишћене вишње.
Рад:
Рашитити танку кору па премазати са две кашике фила првог дела, ставити другу, и трећу кору па и њу премазати. Ставити четврту кору па је мало премазати уљем а у дно ставити по дужини сав пудинг па га мало раширит.
Одозго поредјати густо вишње или неко друго воће. Савити ивице и увити у ролат. Ставити и подмазан плех Одозго премазати преостачим премазаом од јаја. Пећи на 200 степени Ц око 40 минута. Сећи потпуно хладну. Врхунска краљица пита са воћем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК