Шљиве већ имамо на сваком кораку, па можете да искористите сезону овог укусног воћа да направите летњу посластицу.
![1722951832_10516509f614d0d640578e067a592a2c611ddb4f.jpg](/cache/images/d/a/3/f/4/da3f40742689f54cf9b60f57b8409066f9438f74.jpg)
Састојци:
400 г шљива
350 г брашна
200 г шећера
200 г путера
2,5 дл јогурта
четири јајета
четири кашике презли
кесица прашка за пециво
шећер у праху за посипање
Припрема:
Шљиве оперите и исеците на четвртине. Пенасто умутите путер са шећером, па постепено додајте једно по једно јаје.
Кад се маса уједначи, додајте јогурт и брашно у које сте претходно умешали прашак за пециво. Плех обложите папиром за печење, па сипајте половину смесе.
Пеците десетак минута, па извадите. Преко поређајте исечене шљиве, поспите презлама и прелијте остатком смесе, па пеците око 50 минута на 200 степени. Охладите колач, исеците и поспите шећером у праху.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО