Прави се брзо и врло једноставно
Овај колач је толико је једноставан да могу да га праве и почетници у кухињи. Обрадоваће све укућане, а када га једном направите, вероватно ћете га правити поново.
5 јабука
120 грама гриза
120 грама смеђег шећера
120 грама брашна
1 прашак за пециво
1 кашичица цимета
20 грама путера
Припрема:
Јабуке прво ољуштите, затим их изрендајте и додајте цимет.
Помешајте преостале суве састојке, па дно округлог калупа у коме ћете пећи колач премажите са мало путера.
У калуп ставити трећину суве смесе, па половину јабука, па опет трећину суве смесе, па остатак јабука и на врх последњу трећину суве смесе.
Нарендајте мало путера преко колача, и пеците колач на 180 степени око 35 минута, док не поприми златно-браон боју.
Готов колач можете посути ванилин шећером.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО