Пробајте овај старински рецепт који никога не оставља равнодушним.
Слатке кнедле не морају увек да се праве од кромпира. Ово је много једноставнији рецепт за припрему слатких кнедли, које су подједнако укусне као традиционалне.
Састојци за тесто:
500 грама оштрог брашна
кесица квасца
2 јаја
50 грама шећера
со
кора од лимуна
100 грама маслаца
150 мл млаког млека
200 грама меда или џема од кајсије
Састојци за прелив:
мак
шећер у праху
100 грама истопљеног маслаца
Прочитајте још: ШТО ШАРЕНИЈЕ, ТО УКУСНИЈЕ: Рецепт за једноставан, а ефектан ЗЕБРА КОЛАЧ (ФОТО)
Припрема:
У дубљој посуди половину брашна помешајте прво с квасцем из кесице, па додајте јаја, шећер, мало соли, рендану лимунову кору, растопљени маслац и млако млеко.
Помоћу ножа измешајте све састојке и постепено додајте другу половину брашна. Затим наставите да месите тесто руком. Када га уместие, прекријте тесто крпом и оставите да нарасте 30 минута.
Прочитајте још: Направите најукуснији КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ, идеалан за ТОПЛЕ ДАНЕ (РЕЦЕПТ)
Након што је тесто нарасло, поделите га на осам једнаких делова. Сваки део мало спљоштите, и у средину ставите пуну кашичицу меда или џема, и обликујте лоптасте кнедле.
Тако обликоване, оставите кнедле да одстоје још 20 минута, како би биле мекше.
Кување кнедла на пари је врло једноставно
У широку посуду сипајте воду, покријте је газом, коју треба затегнути и чврсто завезати око шерпе.
Прочитајте још: ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ са КОКОСОМ: Овај колач БЕЗ ПЕЧЕЊА успева СВИМА! (РЕЦЕПТ)
Кад вода прокључа, на газу поређајте 3 или 4 кнедле, па их преклопите дубљом посудом исте величине и кувајте тако око 10 минута.
Вруће кнедле прелијте отопљеним маслацем, и поспите шећером у праху и маком.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ