Probajte ovaj starinski recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Slatke knedle ne moraju uvek da se prave od krompira. Ovo je mnogo jednostavniji recept za pripremu slatkih knedli, koje su podjednako ukusne kao tradicionalne.
Sastojci za testo:
500 grama oštrog brašna
kesica kvasca
2 jaja
50 grama šećera
so
kora od limuna
100 grama maslaca
150 ml mlakog mleka
200 grama meda ili džema od kajsije
Sastojci za preliv:
mak
šećer u prahu
100 grama istopljenog maslaca
Pročitajte još: ŠTO ŠARENIJE, TO UKUSNIJE: Recept za jednostavan, a efektan ZEBRA KOLAČ (FOTO)
Priprema:
U dubljoj posudi polovinu brašna pomešajte prvo s kvascem iz kesice, pa dodajte jaja, šećer, malo soli, rendanu limunovu koru, rastopljeni maslac i mlako mleko.
Pomoću noža izmešajte sve sastojke i postepeno dodajte drugu polovinu brašna. Zatim nastavite da mesite testo rukom. Kada ga umestie, prekrijte testo krpom i ostavite da naraste 30 minuta.
Pročitajte još: Napravite najukusniji KREMASTI KOLAČ SA NANOM, idealan za TOPLE DANE (RECEPT)
Nakon što je testo naraslo, podelite ga na osam jednakih delova. Svaki deo malo spljoštite, i u sredinu stavite punu kašičicu meda ili džema, i oblikujte loptaste knedle.
Tako oblikovane, ostavite knedle da odstoje još 20 minuta, kako bi bile mekše.
Kuvanje knedla na pari je vrlo jednostavno
U široku posudu sipajte vodu, pokrijte je gazom, koju treba zategnuti i čvrsto zavezati oko šerpe.
Pročitajte još: LEDENE KOCKE sa KOKOSOM: Ovaj kolač BEZ PEČENJA uspeva SVIMA! (RECEPT)
Kad voda proključa, na gazu poređajte 3 ili 4 knedle, pa ih preklopite dubljom posudom iste veličine i kuvajte tako oko 10 minuta.
Vruće knedle prelijte otopljenim maslacem, i pospite šećerom u prahu i makom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU