Да ли сте некада пробали сами, без кесице, да направите пудинг?
За овај пудинг потребан вам је гриз и умеће припремања карамела.
Прочитајте још: Јело за врућину: Витамински пиринач даје снагу, а припрема се брзо (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
- 1 л млека
- 6 кашика гриза
- 4 кашике шећера
- кесица ванилин шећера
- 4 беланца
За прелив:
- 4 жуманца
- 250 мл млека
- 6 кашика шећера
- кесица ванилин шећера
Припрема:
У мало млека размутите гриз, па сипајте у преостало млеко и кувајте десетак минута. Пред крај додајте шећер и ванилин шећер. Беланца умутите пенасто, па их, кашику по кашику, лагано умешајте у гриз. Смесу сипајте у чинице и оставите да се охладе. На тихој ватри истопите три кашике шећера, да добијете течну браон смесу, коју потом полако треба да сипате у млеко и кувате на тихој ватри.
Прочитајте још: Торта са бадемима и пистаћима која се не заборавља! (РЕЦЕПТ)
Посебно умутите жуманца са три кашике шећера и ванилин шећером, па додајте у карамел прелив. Кувајте још минут-два, склоните са рингле, мало прохладите и сипајте преко пудинга.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ