Da li ste nekada probali sami, bez kesice, da napravite puding?
Za ovaj puding potreban vam je griz i umeće pripremanja karamela.
Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)
Potrebno je:
- 1 l mleka
- 6 kašika griza
- 4 kašike šećera
- kesica vanilin šećera
- 4 belanca
Za preliv:
- 4 žumanca
- 250 ml mleka
- 6 kašika šećera
- kesica vanilin šećera
Priprema:
U malo mleka razmutite griz, pa sipajte u preostalo mleko i kuvajte desetak minuta. Pred kraj dodajte šećer i vanilin šećer. Belanca umutite penasto, pa ih, kašiku po kašiku, lagano umešajte u griz. Smesu sipajte u činice i ostavite da se ohlade. Na tihoj vatri istopite tri kašike šećera, da dobijete tečnu braon smesu, koju potom polako treba da sipate u mleko i kuvate na tihoj vatri.
Pročitajte još: Torta sa bademima i pistaćima koja se ne zaboravlja! (RECEPT)
Posebno umutite žumanca sa tri kašike šećera i vanilin šećerom, pa dodajte u karamel preliv. Kuvajte još minut-dva, sklonite sa ringle, malo prohladite i sipajte preko pudinga.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU