Труска или домаћа кафа једна је од најпопуларнијих на нашим просторима
Oglas
Већина нас дан почиње са кафом и док је једни пију на празан стомак, други воле да своју шољицу кафе попију након доручка или уз кашичицу меда.
Сви, без изузетка, имају своју технику спремања кафе. Али права, турска кафа се спрема на овај начин:
- Прво сипате воду у шољицу из које ћете да пијете кафу и тако измерите количину течности.
- Воду ставите у џезву.
- Потом ставите у џезву и 1 кашичицу шећера, али не мешате ништа.
- Затим додате 1 кашичицу кафе - исто не мешате ништа.
- Затим ставите џезву на ринглу и тек када вода почне да се загрева, лагано промешајте кафу.
- Сачекајте да кафа почне да ври, а потом је склоните са рингле.
- Не мешајте кафу, само је сипајте у шољицу.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas