Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У ОВОМЕ СВИ ГРЕШИМО: Знате ли који је исправан начин да се спреми кафа

Ево како се правилно припрема турска кафа, само треба применити једноставну цаку

1722692939_b22700b4e0a394ae883e6d871089187a8df8ab60.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Домаћа, турска кафа, како се све назива напитак који се традиционално припрема у сваком домаћинству, обично пије ујутру и често се сматра мерилом вештине куварице. Ако је добра, у шали се каже да домаћица може „да се уда“, што би требало да значи да је погодила прави однос кафе, воде и, ако је потребно, шећера.

Иако није нека превелика наука, или пак озбиљна кулинарска вештина, не полази сваком од руке да направу добру кафу.

Уобичајен поступак јесте да се вода сипа у џезву, по потреби дода шећер,  и загрева се док не прокључа.

Затим се склони са ватре, одлије се мања количина воде (како би се направио простор у џезви и да не би искипела), дода млевена кафа – на 1 шољицу воде иде једна већа кашичица кафе. Џезва се врати на ринглу да мешавина прокључа, па се сипа остатак воде.

Друга варијанта јесте да се вода не одузима – ако је џезва већа, па не постоји бојазан да ће се течност излити кад прокључа, већ се кафа одмах сипа и пусти се да „баци кључ“.

Главна цака може бити то да вам кафа више пута „проври“, па нам јавите каквог је укуса и има ли разлике у мирису и укусу у односу на традиционалан начин припреме.

(Н портал)

 

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas