Ako ste ljubitelj kuvanih jela a naročito gulaša evo jednog prelepog gulaša na bakin način. Neobična mešavina koja ovaj gulaš čini jako ukusnim i kad jednom probate uvek će biti u Vašem meniju

Potrebno je:
- 300 gr svinjskog mesa
- 300 gr pileče džigerice
- 300 gr luka crnog
- 2 sveže paprike
- malo ljute tucane paprike
- malo aleve paprike slatke
- 1 šargarepa veća
- 1 paradajz svež ( može pire paradajz)
- 2 čena belog luka
- 3-4 lista lovorov lista
- ulje
- od začina, so, biber, peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa i to dinstati (ukupno oko 30 min.)
Foto: Privatna arhiva
Dodati najpre na kocke meso i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 min. Ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekne.
Foto: Privatna arhiva
Dodati malo suvog začina ili samo soli 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Jendu kašičicu rastvorti u malo vode i ubaciti. Dodati biber, beli luk i još fmalo prokrčkati.
Pročitajte još: ODLIČNA NAMIRNICA: Nakon ovog teksta ješćete je svaki dan za doručak!
Na kraju seckan peršun i odmah isključiti. Kao prilog predlažem kuvane rezance. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Recept je lep, ja često pravim ovako slično ali ne stavljam ni beli luk ni lorber, ovde se vidi da ima više lorbera nego mesa, pa je akcenat na lorberu a ne na mesu. U jelu treba uzivati, kad zazmurim da mogu da prepoznam jelo, a ovako beli luk i lorber "odvuku" lepotu jela...I da, jela pravim isključivo na masti...