Идеја за данашњи рецепт.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Потребно вам је 8 средњих кора, 4 × батак/карабатак, око 300, 350 гр. крем сира, око 50 мл. киселе воде, 80, гр. путера, со, бибер, оригано и туцана паприка. Батаке скувајте, прохладите, одвојте од кости, помешајте са крем сиром, посолите, побиберите, заљутите по укусу.
Прочитајте још: ПОСНИ ПУЖИЋИ са ајваром и младим луком: Брза и лака припрема
Калуп 24 цм. премажите путером. Поређајте 4 коре једну на другу, стим сто сваку обавезно премажите растопљеним путером и попрскајте са мало киселе воде. Ставите половину фила, затим на исти начин сложите још 4 коре, опет сваку премажите путером и попрскајте са мало киселе.
Ставите другу половину фила, па питу затворите са ивицама кора. Сваку ивицу обаветно премажите путером и мало попрскајте киселом водом. Пеците око 30 минута на 200° - 210°.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ