Коришћењем купљених верзија нашег омиљеног блискоисточног мезеа (пређела) ствара се салата која је много више од пређела.
Како вечера захтева да буде лаганији оброк, са што више протеина, а што мање угљених хидрата, ово јело је засигурно најбоља идеја за вечеру! Не само да је врло хранљиво и здраво, већ је и веома укусно!
Прочитајте још: Поврће на роштиљу: Трикови спремања за најлепши укус
Састојци:
2 кашике црвеног винског сирћета
½ шоље танко исеченог црвеног лука
Веза кеља, уклоњене стабљике и исцепкано лишће
Хумус
2 шоље свежег беби спанаћа
1 ¼ шоље сецканог краставца
1 шоља черија, преполовљена
1/3 шоље измрвљеног фета сира
¼ шоље пињола, тостираних
¼ шоље свежег першуна са равним листовима
1 кашика сецканог свежег оригана
1 паковање смрзнутих куваних фалафела, уколико не желите да их правите сами.
Припрема:
Корак 1
У малој посуди помешајте сирће, воду и прстохват соли. Умешајте и лук. Покријте и оставите да одстоји на собној температури 20 до 30 минута. Оцедите лук, оставите течност за кисељење.
Корак 2
У великој посуди помешајте течност за кисељење, маслиново уље и со; додати кељ. Измешајте кељ рукама око 3 минута или док не постане светло зелен и не омекша.
Корак 3
Распоредите хумус на тањир. По врху поређајте кељ, спанаћ, краставац, парадајз, фету, пињоле, кисели лук, першун и оригано. Одозго ставите фалафел. Ако желите, покапајте још маслиновог уља и црног винског сирћета.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ