Korišćenjem kupljenih verzija našeg omiljenog bliskoistočnog mezea (pređela) stvara se salata koja je mnogo više od pređela.
Kako večera zahteva da bude laganiji obrok, sa što više proteina, a što manje ugljenih hidrata, ovo jelo je zasigurno najbolja ideja za večeru! Ne samo da je vrlo hranljivo i zdravo, već je i veoma ukusno!
Pročitajte još: Povrće na roštilju: Trikovi spremanja za najlepši ukus
Sastojci:
2 kašike crvenog vinskog sirćeta
½ šolje tanko isečenog crvenog luka
Veza kelja, uklonjene stabljike i iscepkano lišće
Humus
2 šolje svežeg bebi spanaća
1 ¼ šolje seckanog krastavca
1 šolja čerija, prepolovljena
1/3 šolje izmrvljenog feta sira
¼ šolje pinjola, tostiranih
¼ šolje svežeg peršuna sa ravnim listovima
1 kašika seckanog svežeg origana
1 pakovanje smrznutih kuvanih falafela, ukoliko ne želite da ih pravite sami.
Priprema:
Korak 1
U maloj posudi pomešajte sirće, vodu i prstohvat soli. Umešajte i luk. Pokrijte i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 20 do 30 minuta. Ocedite luk, ostavite tečnost za kiseljenje.
Korak 2
U velikoj posudi pomešajte tečnost za kiseljenje, maslinovo ulje i so; dodati kelj. Izmešajte kelj rukama oko 3 minuta ili dok ne postane svetlo zelen i ne omekša.
Korak 3
Rasporedite humus na tanjir. Po vrhu poređajte kelj, spanać, krastavac, paradajz, fetu, pinjole, kiseli luk, peršun i origano. Odozgo stavite falafel. Ako želite, pokapajte još maslinovog ulja i crnog vinskog sirćeta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU