Шта да доручкујете када постите на води - сјајан рецепт за хрскаве и ароматичне италијанске сендвиче, спремни за 15 минута
Током поста на води најчешће се за доручак једу џем и мармелада са хлебом, овсене каше или палента, али сада вам доносимо идеју које ће разбити монотонију. Откривамо како да направите укусне италијанске сендвиче за доручак на води, а укус ће вас одушевити, као и комбинација ароматичног и хрскавог. Састојци су прилично једноставни, а за овај рецепт неће вам требати више од 15 минута - 5 минута за припрему и 10 за печење. Постоје разне варијације на рецепт и можете додавати и разне састојке по својој вољи - на пример, мало љуте паприке или свежег парадајза, као и чери парадајз. Ми вам доносимо основу, а ви пустите машту на вољу и комбинујте разне укусе и састојке како бисте створили кулинарску чаролију баш по вашој жељи.
Састојци:
хлеб са кукурузним брашном
парадајз сос или кечап
150 г шампињона
оригано
сушени першун
со
2 црвене паприке (печене или свеже)
Припрема:
Ставите рерну да се греје на 200 степени. Плех обложите папиром за печење и исеците хлеб на кришке. Поређајте кришке хлеба на плех, па сваку премажите парадајз сосом, али тако да кришке буду лепо натопљене. Исецкајте шампињоне на листове и поређајте преко сваке кришке хлеба и посолите. Исецкајте паприку на ситно и додајте преко шампињона. Поспите сендвиће сушеним першуном и ориганом. Убаците у рерну да се пече око 10 минута. Уживајте!
Можете преко да додате и кукуруз шећерац, пасуљ из конзерве или леблебију, такође, сјајан укус даје и рукола, као и тикивца и патлиџан исечени на колутове. Али и основни рецепт је сјајан, тако да вам можда ове варијанте неће бити ни потребне. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ