Не морате да буде профи кувар како би вам ово јело успело, а најбоље је ако послужите са пиринчем или пире кромпиром
Пилетина је изузетно здрава, а за припрему јела може да се користи било који део меса. Бело месо је најпопуларније и постоји безброј рецепата за припрему, али батаци су још сочнији и укуснији, поготово ако их направите у овако дивном сосу од сенфа и сланине.
Састојци:
- 1 кг батака
- 150 г сланине
- 2 црна лука
- 1 кашичица тимијана
- 6 ченова белог лука
- 3 кашике сенфа
- 1 кашичица бибера у зрну
- 1 кашика брашна
- 700 мл воде
- першун
- 2 ловорова листа
Прочитајте још: Уз помоћ овог режима исхране Сања Кужет скинула је 18 КИЛОГРАМА: Данас је једна од најзгоднијих водитељки
Припрема:
Месо посолите и побиберите са обе стране, па добро утрљајте. Испржите у загрејаном тигању који сте мало науљили, по 5 минута са обе стране. Извадите месо, па додајте сецкану сланину, а када се и она пропржи извадите је из тигања. Сипајте у исти сецкани бели лук, па посолите и побиберите. Додајте млевени бели лук, када црни омекша и после минут сипајте и сенф. Поспите бибер у зрну и промешајте. Затим додајте брашно, промешајте и онда сипајте воду. Вратите месо и сланину, ставите ловоров лист и поклопите.Кувајте на ниској темепратури неких 45 минута. Поспите сецканим першуном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ