Ne morate da bude profi kuvar kako bi vam ovo jelo uspelo, a najbolje je ako poslužite sa pirinčem ili pire krompirom
Piletina je izuzetno zdrava, a za pripremu jela može da se koristi bilo koji deo mesa. Belo meso je najpopularnije i postoji bezbroj recepata za pripremu, ali bataci su još sočniji i ukusniji, pogotovo ako ih napravite u ovako divnom sosu od senfa i slanine.
Sastojci:
- 1 kg bataka
- 150 g slanine
- 2 crna luka
- 1 kašičica timijana
- 6 čenova belog luka
- 3 kašike senfa
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 1 kašika brašna
- 700 ml vode
- peršun
- 2 lovorova lista
Pročitajte još: Uz pomoć ovog režima ishrane Sanja Kužet skinula je 18 KILOGRAMA: Danas je jedna od najzgodnijih voditeljki
Priprema:
Meso posolite i pobiberite sa obe strane, pa dobro utrljajte. Ispržite u zagrejanom tiganju koji ste malo nauljili, po 5 minuta sa obe strane. Izvadite meso, pa dodajte seckanu slaninu, a kada se i ona proprži izvadite je iz tiganja. Sipajte u isti seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dodajte mleveni beli luk, kada crni omekša i posle minut sipajte i senf. Pospite biber u zrnu i promešajte. Zatim dodajte brašno, promešajte i onda sipajte vodu. Vratite meso i slaninu, stavite lovorov list i poklopite.Kuvajte na niskoj temepraturi nekih 45 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU