Нема ништа лепше од домаћег кекса који се служи уз кафу или чај
Када напољу захладни и када дођу празници сервирајте домаћи кекс у лименој посуди и одмах ћете се вратити у детињство када нас је бака чекала на вратима са тек направљеном посластицом. Ово је једноставнија верзија јер се не прави од шећера и јаја, већ се користе овсене пахуљице, банана и крем сир. Уживаћете у сваком залогају, а ако желите да вам се кућом шири прелепи мирис тек испеченог кекса можете да додате и цимет.
Састојци:
- 180 г крем сира
- 100 г овсених пахуљица
- 1 банана
- 40 г путера
- 20 г скроба
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашика сока од поморанџе
- мало цимета
Прочитајте још: Потребан вам је рецепт за ручак? Спремите ПИЛЕЋЕ ПЉЕСКАВИЦЕ (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Банану испасирајте, па јој додајте путер собне темепратуре, крем сир, скроб, цимет, прашак за пециво, сок од поморанџе и овсене пахуљице које сте претходно уситнили у блендеру. Добро сједините смесу, ако је превише густа додајте мало јогурта или млека, а ако је превише ретка додајте још мало млевених овсених пахуљица. Рукама обликујте лоптице и ређајте их у плех обложен пек папиром. Мало спљоштите рукама и пеците у добро загрејаној рерни на 180°Ц око 15-20 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ