Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРОБАЈТЕ ДИПЛОМАТ ТОРТУ: Посластица која пружа врхунско задовољство (РЕЦЕПТ)

Откривамо вам оригинални рецепт како бисте могли овај чоколадни десерт правити када пожелите. Дипломат торта је уз реформу, естерхази, сахер и неке друге, неизбежна у понуди сваке посластичарнице која држи до свог реномеа.

1720256365_473172_shutterstock-1101428279_f.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Састојци:

Три коре по:

4 беланца
4 кашике шећера
100 гр млавених ораха
равна кашика брашна

Крем I:

5 жуманаца
4 кашике брашна
5 кашика шећера
500 мл млека
125 гр маргарина или маслаца

Крем II:

7 жуманаца
7 кашика шећера
150 гр чоколаде за кување
125 гр маргарина или маслаца
Још:  500 мл слатке павлаке

Припрема:

Одвојити беланца од жуманаца па миксером мутити беланца уз постепено додавање шећера када запене и мутити све док се не добије чврста пена. На крају умешати орахе и брашни и све сјединити лопатицом.

Може се пећи у калупу од 26цм или плеху 30 x 20 цм. Обложити плех, истрести смесу и пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 15 минута.

Овако испећи све три коре.

Помешати жуманца, шећер и брашно, па додати мало хладног млека од 500 мл а остатак ставити да проври.

Размутити смесу и закувати у кипуће млеко. Мешати док се не згусне, па склонити са ватре  и прекрити фолијом директно на добијени пудинг и оставити да се охлади.

За дуги фил пенасто у мањој шерпи умутити жуманца са шећером да побеле и запене па ставити на већу шерпу у којој је “са два прста” вода која ври. Кувати тако 10 минута па додати чоколаду и мешати док се не отопи.

Када се чоколада отопила склонити са ватре па и тај фил оставити да се охлади.

Када су се пудинзи охладили умутити оба маргарина или маслаца да буду пенасти па поделити их на два једнака дела и додати пудинзима и све умутити заједно.

На крају умутити слатку павлаку па по 2 – 3 кашике додати филовима и измутити. Биће пенастије и кремастије.

На прву кору ставити један фил, па други и преко премазати слој слатке павлаке, друга кора, па опет један па други фил и слој слатке павлаке, а на крају друга кора.

Уколико вам је остало слатке павлаке искористите је за декорацију. 

Оставите торту да одстоји и коре отпусе, а укуси се сједине па сецкати и служити.

Пријатно. 

(Трпеза)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas