Поред тога што је овај дезерт невероватно лак за спремање, он може бити врло леп и декоративан јер се служи у шољицама или чашама
Још уз додатак воћа горе, изгледаћете као прави посластичар који спрема врхунски дезерт за само пет минута!
Прочитајте још: Да ли сте чули за Ептадерм? Швајцарски научници су створили линије које циљано негују ова стања коже
Не само да је припрема овог слаткиша лака, већ су и састојци врло прости и доступни, тако да их вероватно већ имате у вашој кухињи.
Састојци:
- две кашчице кафе која се може растворити (например нескафа)
- кашичица воде
- 125г растопљене црне чоколаде
- 400г свежег сира са 0% масноће
- кесица ванилин-шећера
- кашика ликера по укусу (ликер можете заменити вискијем или коњаком)
Припрема:
У салатној чинији средње величине добро измешајте кафу и воду, па додајте растопљену чоколаду, свеж сир и ликер. Сједините добро смесу док не буде глатка и кремаста, затим изручите у шољицу или чашу са постољем. Одложите да одстоји најмање 30 минута у фрижидеру. Када дође време да послужите дезерт, украсите га малинама од горе или неким другим црвеним воћем.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ