Посластица за летње дане
Ево начина на који можете спремити посластицу за вас, ваше укућане, али и за госте, који ће просто бити одушевљени када им уз кафу сервирате и овај колач.
Потребни састојци:
300 г ољуштеног кромпира
100 г чоколаде за кување
100 г маргарина
300 г млевеног кекса
150 г шећера у праху
1 кашика (15 г) какао
2 кашичице екстракта рума
Глазура:
100 гр чоколаде
3 кашике уља
Припрема:
Очистите и исеците кромпир као за пире па га исто тако ставите да се скува. Кувани кромпир процедите и ставите у једну чинију.
Одмах додајте изломљену чоколаду и исецкан маргарин.
Узмите гњечилицу за кромпир и гњечите заједно кромпир, чоколаду и маргарин. Чоколада и маргарин ће од врелине кромпира да се отопе и све ће се претворити у чоколадни пире.
Затим додајте кекс, шећер у праху, какао и екстракт рума и све мешајте заједно.
Истресите у обложен плех, не већи од 30 x 20 цм или неки калуп.
Отопите чоколаду за глазуру са уљем, добро измешајте па прелијте и оставите да се охлади. После само исеците на штанглице.
Уживајте!
(Курир)
БОНУС ВИДЕО