Певачица Јелена Розга једна је од најлепших и најтраженијих у региону и својим изгледом никога не оставља равнодушним, а недавно је открила и с каквим се здравственим проблемима већ дуго носи.
Лепој Сплићанки је 2006. године откривена хипертиреоза, а пре четири године и тахикардија. Јелена је испричала како живи са овим болестима, због којих већ годинама има исту килажу.
- Моји проблеми са штитном жлездом не дају ми да се угојим ни пола килограма, али има и до генетике и до тога што живим поред мора. Штитаста жлезда понекад уме баш да ме зеза, али генерално се добро осећам. Не дам се ја, само осмех на лице и позитива - рекла је Јелена и додала да је оболела због стреса.
Прочитајте још: Принц Вилијам ПРЕКРШИО ЈЕ историјску традицију када је запросио Кејт Мидлтон
- Сада је најважније да се што мање узрујавам, и због срца и због штитне жлезде. У претходних неколико година све концерте сам отпевала без проблема захваљујући терапији и дисциплини. И даље скоро два сата могу да певам и играм са својом публиком - открила је бивша балерина и додала да јој наступи замењују класичне тренинге у теретани.
- На бини проведем неколико сати певајући и плешући, и то је одличан начин да се остане 'фит' и буде у доброј кондицији. Када је почела пандемија корона вируса, морала сам да престанем да тренирам и то је био шок за моје тело. Због тога ми је, док сам била у изолацији, прорадила и штитаста жлезда. Онда ми је тренер рекао да почнем да вежбам код куће, што ми је било и корисно и потребно - објаснила је и открила да одличну линију има захваљујући и томе што је одувекводила рачуна о исхрнаи.
Прочитајте још: АДЕЛ обележила доделу БРИТ награда: Једна реченица је све изненадила, а о овом детаљу се прича (ФОТО/ВИДЕО)
- Пазим шта једем, иако сам велики гурман. Трудим се да храна коју уносим буде лагана и здрава. Једем више пута дневно, али у мањим количинама, зато што то одговара мом организму. Некада себи дам одушка и опустим се. Волим медитеранску храну, лаганију исхрану, која садржи доста воћа, поврћа и рибе. Зими обожавам да једем печено кестење - објаснила је Розга.
Јеловник Јелене Розге
Доручак: Омлет са беланцима, маслинама и младим сиром
Ручак: супа, месо, салата
Вечера: Риба и поврће
Трик савет: Будите умерени у свему!