Савршен колач који буди сва чула
Да ли има бољег пролећног слаткиша од комбинације укуса беле чоколаде и магиичноо сочног шумског воћа?
Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака
Састојци за кору:
- 4 јаја
- 100 грама шећера
- 200 грама маргарина
- 100 грама чоколаде за кување
- 4 кашике брашна
- 1 прашак за пециво
Састојци за прелив:
- 500 милилитара слатке павлаке
- 100 грама тамне чоколаде за кување
- 100 грама беле чоколаде за кување
- 1 кашика шећера
- 300-400 грама шумског воћа
- 1-2 штангле беле чоколаде за за декорацију
Припрема:
За кору умутити жуманце и шећер па додати истопљен маргарин са цоколадом. Маргарин и чоколаду можете на пари истопити или у микроталаној. Након тога додати брашно, прасак за пециво и снег од беланаца, који је претходно умућен миксером. Пећи на 180 степени око 20 минута. Проверити виљушком да ли је печено.
Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу
Након што извадите из рерне, преко коре поређајте шумско воће.
Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност
За прелив загрејати слатку павлаку и шећер на лаганој ватри док не проври, па додати чоколаду тамну и белу и уз мешање оставити да се отопи. Па затим док је јос топао прелити кору. Прелив ће бити течнији али ће се стегнути након хлађења у фрижидеру! Након што се стегне, декорисати белом чоколадом.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ