Savršen kolač koji budi sva čula
Da li ima boljeg prolećnog slatkiša od kombinacije ukusa bele čokolade i magiičnoo sočnog šumskog voća?
Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka
Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 100 grama šećera
- 200 grama margarina
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
- 500 mililitara slatke pavlake
- 100 grama tamne čokolade za kuvanje
- 100 grama bele čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
- 300-400 grama šumskog voća
- 1-2 štangle bele čokolade za za dekoraciju
Priprema:
Za koru umutiti žumance i šećer pa dodati istopljen margarin sa cokoladom. Margarin i čokoladu možete na pari istopiti ili u mikrotalanoj. Nakon toga dodati brašno, prasak za pecivo i sneg od belanaca, koji je prethodno umućen mikserom. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Proveriti viljuškom da li je pečeno.
Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu
Nakon što izvadite iz rerne, preko kore poređajte šumsko voće.
Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost
Za preliv zagrejati slatku pavlaku i šećer na laganoj vatri dok ne provri, pa dodati čokoladu tamnu i belu i uz mešanje ostaviti da se otopi. Pa zatim dok je jos topao preliti koru. Preliv će biti tečniji ali će se stegnuti nakon hlađenja u frižideru! Nakon što se stegne, dekorisati belom čokoladom.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU