Папуцаки је једно од омиљених јела на Балкану, али овај рецепт је корак више!
Модри патлиџан можете заменити тиквицама.
Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)
Потребно је:
- 2 патлиџана
- 1/2 празилука
- шаргарепа
- парадајз
- кафена шољица пиринча
- кашика маслиновог уља
- 50 г шампињона
- кашичица мешавине сувих зачина
- мајоран
- 50 г моцареле
- 200 г јунећег млевеног меса
- босиљак
- мајчина душица
- сушени целер
- 1/2 везе першуна
- бели лук у праху
Прочитаје још: Трећи рајх је слао експедиције на Тибет, а шокираћете се када видите шта је СС чувао у овој библиотеци
Уздужно пресеците патлиџан, издубите га и посолите да би пустио свој сок. На мешавини маслиновог уља и кашике воде издинстајте празилук, шаргарепу и першун. Додајте мешавину сувих биљних зачина.
Ситно исецкајте шампињоне па их додајте издинстаном поврћу кад је потпуно готово и наставите да још кратко динстате. Месо посебно издинстајте, па додајте у смесу. Пиринач такође посебно обарите, процедите и додајте у смесу. Затим додајте зачине: мајоран, босиљак, мајчину душицу, целер и бели лук у праху. Исперите патлиџан, па сваку полутку напуните овим филом.
Прочитајте још: Рецепт за домаћи сладолед: Чаша вишања и ето и слатког задовољства
Одозго нарендајте моцарелу или неки други сир, па преко поређајте кришке парадајза. Убаците у рерну, претходно загрејану на 200 степени и пеците око пола сата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ