Већина домаћица се сусретала са овим проблемом.
На којој температури је потребно да чувате јаја, шта је добро да убаците у воду док се кувају и како да их ефикасно охладите после кувања? Дајемо вам одговоре на ова питања.
Прочитајте још: Представљамо вам једини ИСПРАВАН начин подгревања хране у микроталасној (ВИДЕО)
Пре кувања је важно да знате да шерпу не би требало да претрпавате јајима.То може довести до пуцања.
Пазите на температуру простор у шерпи
Оно што је посебно важно јесте да јаја не кувате на највишој температури, него на средњој, као и да јаја имају места за плутање у води.
Свежа јаја мање пуцају
Њихову свежину ћете лако одредити. Убаците једно јаје из паковања у чашу са водом. Ако потоне, свеже је. Јаје које је дуго стајало у продавници неће потонути. Друга важна ствар је чврстина љуске. Она се одређује по боји.
Традиционални савет подразумева кашику сирћета и прстохват соли
Прочитајте још: Како до јаке ЖУТЕ БОЈЕ јаја? Окрените се природним рецептима, узмите КУРКУМУ
Додајте со у воду
Слана вода помоћи ће да се беланце лепо скува и то много брже него обично. Со ће спречити микропукотине и тако сачувати ваша јаја.
Нека се мало охладе
Када вода проври искључите шпорет. Склоните јаја са ватре три минута пошто сте искључили шпорет ако желите ровита јаја, средње су скувана она која склоните 5 до 7 минута пошто вода проври, а за тврдо кувана склоните из после 9 до 12 минута. Затим их лагано стављајте у чинију са хладном водом, у коју сте претходно сипали кашичицу соли.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ