Не волите превише љуте ротквице, бацате "презреле" банане, тешко љуштите кувана јаја и не похујете због три тањира? Ево како да решите све ове проблеме.
Будући да је сва љутина сконцентрисана у кори, довољно је да ољуштите ротквице. Такође, када их купите, одсеците им лишће, јер оно подстиче стварање влаге. У фрижидеру можете да их чувате од пет до шест дана, али водите рачуна о томе да их држите у пластичној кеси која не сме да буде потпуно затворена.
Прочитајте још: Домаћа супа је прави лек, а да би била бистра примените један ТРИК (Фото/Видео)
За банану са браон кором или тачкама већина сматра да је трула, али то је погрешно. Ове банане су зреле, врло слатке, обилују једноставним шећерима, због чега су савршене за припрему посластица.
Браон банане су здравије и савршене за смути.
Истраживања су показала да ове банане имају и више антиоксиданаса у односу на жуту и зелену, због чега се лакше варе и препоручују особама са цревним тегобама. Истина је и да могу нагло да повисе ниво шећера у крви, па нису за оболеле од дијабетеса.
Банану са браон кором или тачкама можете огулите, изломите на мање комаде и ставите у замрзивач. Комаде “ледене” банане користите за смутије.
Уместо у хладну воду, хладна јаја из фрижидера треба пажљиво потопити у врућу воду да се кувају.
Љуска се тешко скида? Ево решења проблема.
Потом у врућу воду додајте кашичицу соде бикарбоне која ће повећати алкалност воде, а то помаже да се беланца одвоје од унутрашње опне, па се јаја на тај начин лакше гуле. Након што ставите соду бикарбону, пустите да се јаја кувају 12 минута. Затим их извадите из воде и оставите да се сама охладе, пре него што почнете да скидате љуску.
Домаћице избегавају да похују шницле, јер мисле да су им потребна три тањира, а могу то да ураде само у једном.
Прочитајте још: Немате вагу у кухињи? Нема проблема, постоји други начин да измерите шта желите
На већи тањир прво ставите шницле, посолите и побиберите, а потом нанесите брашно. Рукама све утапкајте, па другу страну. Затим их ставите на обод тањира, а на средину разбијте само једно јаје. Виљушком га умутите, па умачите једну по једну шницлу, са обе стране. На крају, на исти начин поспите презле и утапкајте са обе стране.