Da li je crveno meso štetno za srce, a piletina nije?
![1616507202_Depositphotos_44598683_xl-2015.jpg](/cache/images/d/d/e/c/3/ddec314140a10b85809214c3b63ba667177e2841.jpg)
Konzumiranje crvenog i prerađenog mesa povezano je s većim izgledima za srčane bolesti i smrt, pokazuje nova velika studija.
Prema tom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu JAMA Internal Medicine, konzumiranje dva mala obroka crvenog ili prerađenog mesa nedeljno povezano je s tri do sedam odsto većim rizicima od kardiovaskularnih bolesti poput srčanog i moždanog udara, kao i tri odsto većim rizikom od smrti od svih uzroka.
Pročitajte još: Beli luk pomaže kod HERPESA, evo i kako
Dva obroka nedeljno od živinskog mesa takođe su povezana s većim rizikom od srčanih bolesti, ali ne i sa sveukupno većim mortalitetom, navodi se u studiji koju su sproveli naučnici s medicinskog fakulteta Fajnberg na Univerzitetu Nortvestern. Konzumiranje ribe nije bilo povezano s negativnim zdravstvenim posledicama.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU