U Rusiji se smatra najučinkovitijim sredstvom za mamurluk jer zamenjuje izgubljene soli unosom alkohola prethodne večeri
Iako je adstrigena Soljanka , ruska supu prepuna je kiselih krastavaca, limuna i mesa kao glavnih sastojaka i veruje se da je idealna za mamurluk.
Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!
Kako tvrde Rusi, ova ukusna ruska supa oživeće narodnu muku dan posle burne noći.
Soljanka je idealan izbor supe zbog svoje kiselosti, pa nije iznenađenje da se slani kiseli kupus i kiseli krastavčići takođe preporučuju kao lekovi za umirenje tela posle noćne alkoholne seanse. Veruje se da ova kisela hrana nežno deluje na sistem za varenje i nadoknađuje ravnotežu tečnosti i elektrolita.
Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)
Soljanka je nastala u Ukrajini u 17. veku i postala voljena od Rusa. Ovo je srdačna, gusta supa sa slanim mesom, kobasicama, maslinama, kaprima, kiselinama, kupusom, ponekad šargarepom i koperom i pavlakom za kuvanje. Uz pratnju, naravno, hleba od celog zrna.
Foto: Pixabay
Sastojci za supu
Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni
- 400-500 grama pečenice, kobasice ili bilo kog drugog mesa
- 4 glavice crnog luka
- 4 paprike
- 2 paradajza
- 4 kašike koncentrata paradajza
- 5 kiselih krastavaca
- kocka za supu, beli luk, lovorov list, ljute papričice i kisela pavlaka
Priprema supe
Na ulju propržiti luk, dodati paprike, a zatim paradajz. U posebnom tiganju propržiti ostatke pečenice ili kobasice. Sipati u glavnu šerpu i dodati koncentrovani paradajz. Malo upržiti zbog arome.
Pročitajte još: PREDLAŽEMO recept za izletnike: Čorba od ČIČKA, kafa od MASLAČKA, a namaz od OVE biljke
Potom dodati sitno iseckane krastavce. Naliti sa litar do litar i po vode i staviti kocku za supu, lovorov list, beli luk i papričice po želji. Po želji dodati i tečnost u kome su bili krastavci. Kuvati oko 20 minuta.
Veoma važno je da se soljanka pripremi par sati ranije, a optimalno je uveče. Poslužiti je sa kašičicom kisele pavlake.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU